Gegratineerde groenten met scampi
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
2 op 5Gluten vrij
Lunch


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 20 cl bouillon van schaaldieren
- 50 g geraspte parmezaan
- 150 g oesterzwammen
- 3 el olijfolie
- 2 preiwitten
- 6 saffraanstampers
- 16 tijgergarnalen, gekookt (jumbo)
- 10 cl tomatencoulis
- 20 cl verse room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019081600292790000
F2022091200107080000
F2017063000002040000
F2019052700038510000
S2020032600413860000
F2020050400057890000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Begin met koken
- Maak de witte preistengels schoon. Snij ze in de lengte door en daarna in fijne reepjes. Gooi ze in een kookpan met 2 eetlepels olie. Zet er een deksel op en laat ze 15 min. zweten op een zacht vuur.
- Maak ondertussen de oesterzwammen schoon, braad ze 3 min. in 1 eetlepel olijfolie. Laat ze uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
- Breng de bouillon en de tomatencoulis aan de kook, zet het vuur lager en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de room, saffraan, zout en peper toe. Meng en laat 3 min. koken op laag vuur, zodat de saus dik wordt.
- Verdeel de prei, de oesterzwammen en de scampi over vier kleine bordjes.
- Overgiet de garnituur met saus, bestrooi met geraspte kaas en laat 2 tot 3 min. gratineren onder de grill. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 610; energie (kCal): 147; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 438,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019081600292790000
F2022091200107080000
F2017063000002040000
F2019052700038510000
S2020032600413860000
F2020050400057890000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000