Gebraden kabeljauw met gerookte ham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g verse kabeljauw
- 4 sneetjes Zwarte Woudham
- 500 g krielaardappelen
- 500 g sperziebonen
- 1 soeplepel rozemarijn
- 1 takje verse tijm
- 1 sjalotje
- 1 feuille laurierblad
- 2 eetlepels olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229000000
S2015090100390510000
F2015060500309010000
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Leg de stukken kabeljauw in een ovenschotel. Kruid ze en voeg de tijm en de laurier toe. Wikkel ze in een sneetje gerookte ham. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Reinig de groene boontjes en snij de uiteinden er van. Kook ze zo'n een tiental minuutjes.
- Snij de krieltjes in kwarten en blancheer ze. Laat ze uitlekken en bak ze daarna in een pan met rozemarijn, grof zout en de helft van de olijfolie.
- Bak de boontjes nog kort in de pan met het sjalotje en de rest van de olijfolie. Breng op smaak.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 401; energie (kCal): 95; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 366,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229000000
S2015090100390510000
F2015060500309010000
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten