Gebraad met kruiden
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
1 op 5Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g rosbief
- enkele takjes verse tijm (voor de marinade)
- 4 eetlepels graanmosterd
- 1 snuifje Peper Chili Explosion Santa Maria
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015011300012510000
S2009121608000580000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 1 u marineren + 20 à 25 min. op de barbecue
- Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast.
- Steek de barbecue aan en laat hem heel heet worden.
- Besmeer het vlees rijkelijk met mosterd. Pluk de blaadjes tijm en strooi deze over het vlees. Schroei het vlees 3 minuten langs beide kanten dicht op de hete grill. Kruid met zout en een stevig snufje Chili Explosion.
- Leg het vlees op de zijkant van de rooster waar er minder kolen liggen. Sluit het deksel en gaar verder gedurende ± 15 minuten. Het vlees moet nog rosé zijn binnenin.
- Haal het vlees van de barbecue, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- Snijd er sneetjes van en serveer meteen.
Kooktip
Indirect grillen: Bij indirect grillen ligt je vis, vlees of groente niet boven de hete kolen maar ernaast. De techniek wordt vooral bij grote ingrediënten gebruikt die lang moeten garen zonder te verbranden. Voor extra rooksmaak kun je het deksel op je barbecue zetten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 113; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 21; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 243,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015011300012510000
S2009121608000580000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000