Gebakken tarbotfilets met blanke botersaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 150 g boter met zeezout (goed koud)
- 10 cl ciderazijn
- 25 g ongezouten boter
- peper
- 2 roze sjalotten
- 600 g tarbotfilets
- 2 el water
- witte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993063000007090000
F2015060500309010000
F1998102600229300000
S2009121808001350000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snipper de sjalotten heel fijn, doe ze in een steelpan, voeg de azijn toe en het water, laat voor ¾ inkoken op heel zacht vuur.
- Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden gezouten boter toe en klop het geheel op tot een smeuïge saus. Hou warm op een zeer laag vuur.
- Bak de tarbotfilets mooi bruin in de ongezouten boter. Reken 4 min. per kant. Breng op smaak met zout en peper, schik op de borden, overgiet met de warme saus en serveer met aardappelpuree en een groene groente.
Kooktip
Subliem met:
Aardappelpuree (ratte-aardappelen) met boter met zoutkristallen, met truffelschilfers of met fijngehakte tuinkruiden (bladpeterselie, kervel, koriander, enz.). Werk de tarbotmoten in dat geval af met kaviaar.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 820; energie (kCal): 198; vetten (g): 16,3; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 472,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993063000007090000
F2015060500309010000
F1998102600229300000
S2009121808001350000
Laad nog 1 producten