Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Hoofdgerecht
Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 koffielepels Aziatische chilisaus
  • fleur de sel, peper
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 1 koffielepel look, fijngehakt
  • 1 mango, schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 koffielepel sesamolie
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • takje munt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Olie | Wok | 500 ml
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    50 cl
    12,70 €/l
    €6,35
    S2018120600135630000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Munt | Bussel | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2019011500029200000
  • Begin met koken

    1. Verhit de olie in een steelpannetje, samen met de sjalotten, de gember en de gehakte look. Laat 2 minuten fruiten totdat de sjalotten glazig zijn.
    2. Giet in de kom van een blender. Doe de sesamolie, de mirin, de chilisaus en de mango erbij. Mix tot puree. Doe er zout en peper bij. Doe de limoen erbij. Mix. Zet in de koelkast.
    3. Verhit de resterende olie in een bakpan met antikleeflaag.
    4. Maak kruisvormige insnijdingen in de sint-jakobsvruchten.
    5. Braad ze gedurende 1 minuut snel aan langs beide zijden.
    6. Verdeel de sint-jakobsvruchten over de borden. Bestrooi met fleur de sel en peper. Overgiet met de mangosaus. Versier met takjes munt.

    Kooktip

    Smaakt heerlijk bij:
    Basmatirijst met citroenkruid of bij rijstnoedels.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Romantisch diner,Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Olie | Wok | 500 ml
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    50 cl
    12,70 €/l
    €6,35
    S2018120600135630000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Munt | Bussel | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2019011500029200000