Gebakken noedels met rivierkreeften, prei en champignons
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g rivierkreeftenvlees
- 2 preiwitten
- 1/2 bosje lente-uitjes
- 4 el geroosterde sesamzaadjes
- 6 el sojasaus
- 1 limoen
- peper
- 275 g noedels of linguine
- 200 g champignons (seizoensmengeling of biotrio)
- 4 el Chinese of Thaise olie voor wok
- sweetened-chillisaus
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011400296110000
S1999051200271960000
F2010092300314640000
S2021010800488710000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereiding: 15 min.
- Laat de noedels of linguine koken in een grote kookpan met kokend water. Voeg ongeveer 3 min. voor het einde van de kooktijd, vermeld op de verpakking, de prei toe, gesneden in lange repen en laat verder koken. Giet af en spoel eventjes met koud water.
- Snij intussen de champignons. Bak ze enkele minuten met de sesamzaadjes in een wok met olie.
- Voeg de mengeling noedels-prei, de sojasaus, peper, het rivierkreeftenvlees en de gesneden uitjes toe. Meng gedurende 2 min. op een hoog vuur.
- Dien heet op, met kwartjes limoen en met de sweetened-chillisaus apart.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 570; energie (kCal): 136; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 3,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 553,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011400296110000
S1999051200271960000
F2010092300314640000
S2021010800488710000
Laad nog 4 producten