Gebakken kwartels en pruimen, barbecuesaus met honing
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kwartels
- 1 eetlepel 5-kruidenmengeling
- 1,5 dl Ketjap Marinade
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g pruimen
- 1 koffielepel suiker
- 2 koffielepels vloeibare honing
- 4 el wittewijnazijn
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020030900403970000
F2018062500019090000
S2001053100094450000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Snij de kwartels langs de ruggengraat open en druk ze plat. Meng de olijfolie met de kruidenmengeling en smeer er de kwartels mee in.
- Bak ze in 2 grote braadpannen gedurende 10 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Verwarm ondertussen in een steelpan de Ketjap Marinade met de azijn, de suiker en de honing tot een gladde saus.
- Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Doe de pruimen bij de kwartels en giet er de saus bovenop. Laat 5 min. sudderen, zorg dat alles goed bedekt is met saus.
- Serveer goed warm met basmatirijst.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1400; energie (kCal): 336; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 33,7; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,7. Energie (kcal/portie): 727,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020030900403970000
F2018062500019090000
S2001053100094450000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Laad nog 3 producten