Recept zoekresultatenGebakken kwartels en pruimen, barbecuesaus met honing
Delhaize logo
  • Gebakken kwartels en pruimen, barbecuesaus met honing
    D

Gebakken kwartels en pruimen, barbecuesaus met honing

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebakken kwartels en pruimen, barbecuesaus met honingD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kwartels
  • 1 eetlepel 5-kruidenmengeling
  • 1,5 dl Ketjap Marinade
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g pruimen
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 koffielepels vloeibare honing
  • 4 el wittewijnazijn
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Ketjap
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    125 gr
    30,00 €/kg
    €3,75
    S2020030900403970000
  • Pruim | Reine claude
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2018062500019090000
  • Honing | Berg
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49
    S2001053100094450000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    1. Snij de kwartels langs de ruggengraat open en druk ze plat. Meng de olijfolie met de kruidenmengeling en smeer er de kwartels mee in.
    2. Bak ze in 2 grote braadpannen gedurende 10 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
    3. Verwarm ondertussen in een steelpan de Ketjap Marinade met de azijn, de suiker en de honing tot een gladde saus.
    4. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Doe de pruimen bij de kwartels en giet er de saus bovenop. Laat 5 min. sudderen, zorg dat alles goed bedekt is met saus.
    5. Serveer goed warm met basmatirijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1400; energie (kCal): 336; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 33,7; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,7. Energie (kcal/portie): 727,78
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebakken kwartels en pruimen, barbecuesaus met honing
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Ketjap
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    125 gr
    30,00 €/kg
    €3,75
    S2020030900403970000
  • Pruim | Reine claude
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2018062500019090000
  • Honing | Berg
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49
    S2001053100094450000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000