Gebakken aardappelen met basilicum
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 grote ui
- dikke bussel basilicum
- een grote noot boter
- grof zout
- 800 g middelgrote, vastkokende aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100380600000
Reeds in je keuken
F1986053100315100000
F1981081800104400000
S2003071600019690000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze zonnestraalsgewijs in een grote, ronde schaal. Dek af en laat 10 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
- Fruit ondertussen de fijngehakte ui in de olie in een grote braadpan op zacht vuur.
- Snij de gare aardappelen in dikke schijven. Neem de ui uit de pan, doe de boter in de pan en bak er de aardappelen aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg de ui en het fijngehakte basilicum toe, evenals het grof zout.
- Serveer warm bij gegrilde gerechten.
Kooktip
Je kan de aardappelen ook gaar stomen of koken in water: dan moet je de gaartijd minstens verdubbelen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 204,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100380600000
Reeds in je keuken
F1986053100315100000
F1981081800104400000
S2003071600019690000
Laad nog 1 producten