Recept zoekresultatenGebakken aardappelen met basilicum
Delhaize logo
  • Gebakken aardappelen met basilicum
    B

Gebakken aardappelen met basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Bijgerechten
Gebakken aardappelen met basilicumB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote ui
  • dikke bussel basilicum
  • een grote noot boter
  • grof zout
  • 800 g middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Vastkokend | Charlotte
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,60 €/kg
    €3,19
    F1986053100380600000
  • Reeds in je keuken
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zeezout | Grof | Jodium
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
    S2003071600019690000
  • Begin met koken

    1. Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze zonnestraalsgewijs in een grote, ronde schaal. Dek af en laat 10 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten nog wat vast zijn.
    2. Fruit ondertussen de fijngehakte ui in de olie in een grote braadpan op zacht vuur.
    3. Snij de gare aardappelen in dikke schijven. Neem de ui uit de pan, doe de boter in de pan en bak er de aardappelen aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg de ui en het fijngehakte basilicum toe, evenals het grof zout.
    4. Serveer warm bij gegrilde gerechten.

    Kooktip

    Je kan de aardappelen ook gaar stomen of koken in water: dan moet je de gaartijd minstens verdubbelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 204,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Overig
    Bijgerechten
    • Gebakken aardappelen met basilicum
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Vastkokend | Charlotte
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,60 €/kg
    €3,19
    F1986053100380600000
  • Reeds in je keuken
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zeezout | Grof | Jodium
    500 gr
    2,98 €/kg
    €1,49
    S2003071600019690000