Gazpacho en salsa van grijze garnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 l gazpacho, zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht
- 200 g gepelde grijze garnalen
- 1 grote tomaat
- 1 minikomkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel Xérèsazijn
- verse kruiden naar keuze: bieslook, basilicum, koriander enz.
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989061200214200000
F1998040200321320000
F2015061100291400000
S2008100200006520001
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. rusttijd
- Halveer de tomaat en de komkommer, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes.
- Voeg er de garnalen, de olie, de azijn en de fijngesnipperde verse kruiden bij; meng goed en laat 20 min. rusten in de koelkast.
- Serveer als garnituur bij de gazpacho: in kleine glaasjes bij het aperitief of als voorgerecht in kommen.
Kooktip
- Je kan 1 minikomkommer vervangen door 1/3de van een grote komkommer.
- Om de pitjes makkelijk uit de komkommer te verwijderen, snijd je hem overlangs en haal je het centrale gedeelte weg met een lepeltje dat je normaal gebruikt om aardappel- of meloenballetjes te maken.
- Doe net zoals in Andalusië en gooi een paar ijsblokjes in je gazpacho zodat je er lekker fris van kunt genieten!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 236; energie (kCal): 56; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 198,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989061200214200000
F1998040200321320000
F2015061100291400000
S2008100200006520001
Laad nog 3 producten