• Garnaalcocktail met cocktailsaus
    Nutri-Score B

Garnaalcocktail met cocktailsaus

Garnaalcocktail met cocktailsausB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g grijze garnalen
  • 10 cl verse room met 35% vetgehalte
  • 45 g mayonaise
  • 15 g ketchup
  • 15 ml whisky
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 2 tomaten
  • 1 krop sla
  • 1 citroen in schijfjes
  • rode tabasco
  • 400 g grijze garnalen
  • 10 cl verse room met 35% vetgehalte
  • 45 g mayonaise
  • 15 g ketchup
  • 15 ml whisky
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 2 tomaten
  • 1 krop sla
  • 1 citroen in schijfjes
  • rode tabasco

Begin met koken

  1. 1
    Ontvel de tomaten en was de sla. 
  2. 2
    Doe in een kommetje de room en klop tot yoghurtdikte, doe er de mayonaise, ketchup, whisky en tabasco bij en roer door elkaar.
  3. 3
    Snijd de tomaten in 4 en snijd er de zaadjes uit.
  4. 4
    Snijd het tomatenvlees dat overblijft in blokjes.
  5. 5
    Verdeel de gekookte eitjes in wit en dooier en plet elk apart met een vork tot mimosa. 
  6. 6
    Rol de slablaadjes op als een sigaar (probeer de blaadjes niet te hard te kneuzen) en snipper fijn.
  7. 7
    Neem klassieke platte, brede cocktailglazen, vul ze onderaan met de fijngesneden salade.
  8. 8
    Leg er de tomatenblokjes op.
  9. 9
    Daarop komen de grijze garnalen, de cocktailsaus en mimosa van ei.
  10. 10
    Werk de garnalencocktail af met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.
  1. 1
    Ontvel de tomaten en was de sla. 
  2. 2
    Doe in een kommetje de room en klop tot yoghurtdikte, doe er de mayonaise, ketchup, whisky en tabasco bij en roer door elkaar.
  3. 3
    Snijd de tomaten in 4 en snijd er de zaadjes uit.
  4. 4
    Snijd het tomatenvlees dat overblijft in blokjes.
  5. 5
    Verdeel de gekookte eitjes in wit en dooier en plet elk apart met een vork tot mimosa. 
  6. 6
    Rol de slablaadjes op als een sigaar (probeer de blaadjes niet te hard te kneuzen) en snipper fijn.
  7. 7
    Neem klassieke platte, brede cocktailglazen, vul ze onderaan met de fijngesneden salade.
  8. 8
    Leg er de tomatenblokjes op.
  9. 9
    Daarop komen de grijze garnalen, de cocktailsaus en mimosa van ei.
  10. 10
    Werk de garnalencocktail af met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 319,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 319,64
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Grijze garnalen | Gepeld
    2 × 200 gr
    2de tegen -40%
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • J&B 20C J&B WHISKY
    20 cl
  • Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
  • Delhaize Kropsla | Kluit
    1 st
  • Tabasco Tabasco | Groene peper
    6 cl
  • Reeds in je keuken

  • Devos & Lemmens Mayonaise | Eieren | Squeeze
    45 cl
    2de tegen -50%
  • Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
    22 cl
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st

Totaal:

€46,49

Deze recepten kan je ook leuk vinden