Fruit- en groentespiezen met kleurtjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Barbecue,Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- enkele muntblaadjes
- 2 dl natuuryoghurt
- 30 g frambozencoulis
- 20 g bosbessenconfituur
- 10 g vloeibare honing
- 1 mespunt curry (optioneel)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077550000
F2013062400193000000
S2016083103667140000
S2005060900087940000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Snijd het fruit en de groenten in stukjes van ongeveer dezelfde grootte. Rijg ze op een houten stokje per kleur zodat je brochettes krijgt in min of meer dezelfde kleur.
- Meng 0,5 dl yoghurt met de honing en de gehakte verse munt en bewaar het mengsel in de koelkast. Meng dezelfde hoeveelheid yoghurt met de frambozencoulis en zet die ook koud. Doe vervolgens hetzelfde met de yoghurt en coulis van exotisch fruit en voeg er een mespuntje currypoeder bij. Maak tenslotte een laatste mengeling met de bosbessenconfituur zodat je 4 zoete kleurrijke sauzen krijgt.
- Serveer de fruit- en groentespiezen met de aparte dipsauzen.
Kooktip
Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop. Hoe meer kleuren je mengt, hoe beter voor de gezondheid.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 416; energie (kCal): 99; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 13,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 66,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue,Kids
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077550000
F2013062400193000000
S2016083103667140000
S2005060900087940000
Laad nog 2 producten