Frisse groentelasagne
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 bussel groene asperges
- 150 g erwten
- 8 vellen verse lasagnebladden
- 1 schaaltje halfgedroogde tomaten gemarineerd in olie
- 1,5 eetlepels balsamicoazijn balsamicocrème
- rucola
- 250 g courgetten
- 250 g buffelmozzarella's
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996021400300720000
S1999021600110530000
F2010012100245830000
S2017092704177930000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Verwijder het harde, onderste deel van de asperges, maar schil ze niet.
- Doe de erwten in een kom met kokend water. Voeg, wanneer het kookpunt herneemt, de asperges toe en laat 5 min. garen. Doe er de in plakjes gesneden courgette bij en laat nog 2 min. koken. Giet de groenten af, besprenkel ze met de balsamicoazijn en 4 el marinade olie van de tomaten. Kruid met peper en zout en meng voorzichtig. Laat lauw worden.
- Laat ondertussen de lasagnevellen 2 min. koken in gezouten kokend water. Doe dit in 2 keer, haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze meteen in koud water schrikken.
- Snij de uitgelekte tomaten in stukken en de mozzarella in plakken.
- Leg een uitgelekt lasagnevel op een bord. Leg op één helft groenten, mozzarella en tomaten, plooi het lasagnevel dan dicht. Leg er een ander vel bovenop, herhaal alles. Werk af met een scheutje balsamicocrème en serveer meteen, met wat rucola.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 114; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 315,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996021400300720000
S1999021600110530000
F2010012100245830000
S2017092704177930000
Laad nog 4 producten