Recept zoekresultatenFrisse groentelasagne
Delhaize logo
  • Frisse groentelasagne
    B

Frisse groentelasagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Frisse groentelasagneB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel groene asperges
  • 150 g erwten
  • 8 vellen verse lasagnebladden
  • 1 schaaltje halfgedroogde tomaten gemarineerd in olie
  • 1,5 eetlepels balsamicoazijn balsamicocrème
  • rucola
  • 250 g courgetten
  • 250 g buffelmozzarella's

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • S1999021600110530000
  • Pasta | Voor lasagne
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F2010012100245830000
  • Tomaten | Zongedroogd
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    280 gr
    7,11 €/kg
    €1,99
    S2017092704177930000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwijder het harde, onderste deel van de asperges, maar schil ze niet.
    2. Doe de erwten in een kom met kokend water. Voeg, wanneer het kookpunt herneemt, de asperges toe en laat 5 min. garen. Doe er de in plakjes gesneden courgette bij en laat nog 2 min. koken. Giet de groenten af, besprenkel ze met de balsamicoazijn en 4 el marinade olie van de tomaten. Kruid met peper en zout en meng voorzichtig. Laat lauw worden.
    3. Laat ondertussen de lasagnevellen 2 min. koken in gezouten kokend water. Doe dit in 2 keer, haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze meteen in koud water schrikken.
    4. Snij de uitgelekte tomaten in stukken en de mozzarella in plakken.
    5. Leg een uitgelekt lasagnevel op een bord. Leg op één helft groenten, mozzarella en tomaten, plooi het lasagnevel dan dicht. Leg er een ander vel bovenop, herhaal alles. Werk af met een scheutje balsamicocrème en serveer meteen, met wat rucola.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 114; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 315,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Diner
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Frisse groentelasagne
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • S1999021600110530000
  • Pasta | Voor lasagne
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F2010012100245830000
  • Tomaten | Zongedroogd
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    280 gr
    7,11 €/kg
    €1,99
    S2017092704177930000