Recept zoekresultatenForel in zoutkorst
Delhaize logo
  • A
  • Forel in zoutkorst

Forel in zoutkorst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Forel in zoutkorstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Ardense forellen Taste of Inspirations
  • 4 eiwitten
  • 2 bio citroenen
  • 2 el water
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • peper
  • 2 kg grof Guérande zeezout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Ardense

Taste of Inspirations

Forel | Ardense

+/- 385 gr

+/-€5,77

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Zeezout | Grof | Grijs

Delhaize

Zeezout | Grof | Grijs

2 × 1 kg

€3,98

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€16,34

Begin met koken

Bereidingstijd : 15 min. + 35 min. baktijd (+ 10 min. rusttijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de insnijding van elke forel met citroenschijfjes. Kruid met peper en voeg dille toe.
  2. Klop de eiwitten en het water lichtjes op. Voeg het zout toe en meng. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met bakpapier en verdeel er ± 1⁄₃ van dit mengsel over. Schik de forellen, kop aan staart en op voldoende afstand van elkaar, op het zoutbed. Bedek ze met de rest van het zout en vorm een afzonderlijke korst rond elke vis. Schuif 35 min. in de oven.
  3. Laat 10 min. rusten. Dien op en geef er olijfolie apart bij, zo kan iedereen de vis naar eigen smaak met olie besprenkelen, na hem uit de korst te hebben gehaald.

Tip: Verdubbel de hoeveelheden voor de bereiding van de zoutkorst als je elke forel in een individuele ovenschaal wilt serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 562; energie (kCal): 135; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 12,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 295,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 562; energie (kCal): 135; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 12,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 295,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • A
  • Forel in zoutkorst

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Ardense

Taste of Inspirations

Forel | Ardense

+/- 385 gr

+/-€5,77

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Dille

Santa Maria

Kruiden | Dille

12 gr

€2,95

Zeezout | Grof | Grijs

Delhaize

Zeezout | Grof | Grijs

2 × 1 kg

€3,98

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 50 cl

€4,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€16,34