Fondue Savoyarde
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 6 Porties
6 Porties
- 250 g Beaufort
- 250 g Gruyère
- 250 g geraspte emmentaler
- 40 cl droge witte wijn uit de Savoie
- 1 tl maïszetmeel (maïzena)
- 1 teentje knoflook
- 1 el Kirsch (optioneel)
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat (optioneel)
- 540 g ongesneden boerenbrood
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Gruyere | AOP | Blok
250 gr
€7,19
Delhaize
Emmental | Toasty
250 gr
€1,75
France - Sud Ouest
Bergerac Sec Wit
75 cl
€3,99
Delhaize
Maiszetmeel
400 gr
€1,19
Delhaize
Kirsch | 37.5% ALC.
20 cl
€6,59
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
La Lorraine
Boerenbrood | Wit
800 gr
€2,89
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Totaal:
€28,15
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snijd het brood in dikke sneden en nadien in brokken. Doe dit een beetje op voorhand zodat het lichtjes uitdroogt.
- Verwijder de korst van de kazen en snijd ze in reepjes of rasp ze met de grove kant van de rasp.
- Wrijf lang met de in twee gesneden knoflook over de fondue. Voeg de maizena toe en leng voorzichtig aan met een beetje wijn. Giet daarna de rest van de wijn erbij. Breng aan de kook en voeg er beetje bij beetje de verschillende kazen bij. Blijf roeren. Zodra je een gladde substantie krijgt, kan je eventueel de Kirsch en de nootmuskaat toevoegen.
- Zet de caquelon op de verwarmer en eet de kaas met de stukjes brood. Dien op met verschillende soorten vleeswaren uit de Savoie (ham, worst met blauwe bosbessen en Reblochon), salade, augurken, uitjes enz.
Kooktip
- Je kan het brood ook vervangen door krielaardappeltjes in de schil.
- Roer regelmatig door de kaas terwijl je eet, zodat hij niet stremt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1164; energie (kCal): 279; vetten (g): 14,8; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 797,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1164; energie (kCal): 279; vetten (g): 14,8; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 797,66
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Winter
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Gruyere | AOP | Blok
250 gr
€7,19
Delhaize
Emmental | Toasty
250 gr
€1,75
France - Sud Ouest
Bergerac Sec Wit
75 cl
€3,99
Delhaize
Maiszetmeel
400 gr
€1,19
Delhaize
Kirsch | 37.5% ALC.
20 cl
€6,59
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
La Lorraine
Boerenbrood | Wit
800 gr
€2,89
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69