Focaccia met spekreepjes, uien en Parmezaanse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Kids,Brunch
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 50 g gerookte spekreepjes
- 1 grote eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 d'oignon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pizzadeeg
- 2 takjes verse tijm of rozemarijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112400500610000
F2013100200732000000
F2008061700315230000
F2021022500077570000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 7 – 210°C en er de ovenrooster uit te nemen.
- Snij de ui niet te fijn.
- Rol het deeg uit en laat het op het bakpapier van de verpakking liggen. Smeer het in met olijfolie (met een keukenkwastje).
- Steek de spekreepjes in het deeg, zorg dat ze goed verspreid zijn.
- Doe hetzelfde met de uisnippers.
- Bestrooi met de kaas en ook met de tijm- of rozemarijnblaadjes.
- Leg het deeg met het bakpapier op de ovenrooster en bak het ongeveer 8 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om het in de oven te zetten en het eruit te halen.
- Om warm of koud op te eten, met een lekker slaatje.
Kooktip
- Het is belangrijk dat de oven al heel warm is wanneer je er de focaccia in zet, het deeg moet snel bakken zodat het niet de tijd heeft om uit te drogen.
- Je kan de Parmezaanse kaas vervangen door geraspte Gruyère kaas.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1100; energie (kCal): 262; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 33; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 2. Energie (kcal/portie): 286,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids,Brunch
Brunch
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112400500610000
F2013100200732000000
F2008061700315230000
F2021022500077570000
Laad nog 1 producten