Focaccia met kerstomaten en lente-uitjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
1 op 5Vegan
Brunch,Picknick
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 500 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco
- 10 g verse gist
- 10 g kristalsuiker
- 5 cl olijfolie
- 10 g zout
- peper en zout
- 6 kerstomaten (voor de garnituur)
- 2 lente-uitjes
- 4 takjes tijm (voor de garnituur)
- 4 basilicumblaadjes (voor de garnituur)
- 1 el olijfolie (voor de garnituur)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041600079860000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
S2017121501372220000
S2021060800553730000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. baktijd + 45 min. rijzen
- Verwarm de oven voor op minimumtemperatuur, maar niet op hetelucht (± 40°C). Meng de gist met 2,5 dl lauw water en laat 5 min. rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen).
- Doe het griesmeel, de suiker en het zout in een grote slakom. Maak een putje in het midden en giet er het water met de gist in. Bewerk alles met de vingers, voeg de helft van de olie toe en kneed goed tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, leg hem op de ovenplaat en bedek hem losjes met een doek. Laat 45 min. in de oven rijzen.
- Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Snijd de deegbal in 2 porties en plet ze tot 2 ovalen. Leg ze op bakpapier en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Maak met je vingers kleine putjes in het deeg. Besprenkel de focaccia’s met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Duw er de ingekorte lente-uitjes, de gehalveerde kerstomaten, de tijm en het basilicum in. Bak 20 min. in de oven.
- Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer warm, lauw of koud.
Tip: Olijven, rode uien, rozemarijn, asperges, artisjokken ... laat je verbeelding de vrije loop en garneer de focaccia’s naar eigen smaak met allerhande zonnige zuiderse ingrediënten.
Nutritionele informatie
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 586 kcal • Vetten: 16 g • Koolhydraten: 94 g • Vezels: 5 g • Eiwitten: 16 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Brunch,Picknick
Lente,Zomer
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041600079860000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
S2017121501372220000
S2021060800553730000
Laad nog 2 producten