Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFilet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven
Delhaize logo
  • Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven
    A

Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijvenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 filets purs van pata negra
  • 400 g groene Le Puy linzen
  • 1 kruidentuiltje
  • 30 g zwarte olijven Kalamata
  • 1 bussel waterkers
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 25 cl groentebouillon
  • enkele takjes bieslook
  • enkele posteleinblaadjes
  • 2 eetlepels fruitige olijfolie
  • Fleur de sel
  • 2 g agar-agar
  • 1 eetlepel tamari

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Agar Agar
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015032600017440000
  • Olijfolie | Extra vierge | Fruitig
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005030300006550000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereiding: 25 min. - koken: 1 uur - rusten gedurende 1 nacht

    1. Een dag op voorhand laat je de linzen weken in koud water.
    2. Verwarm de oven voor op 65ºC. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Leg het vlees in een schotel en zet in de oven met een scheutje olijfolie. Laat 1 uur in de oven staan.
    3. Verhit de groentebouillon. Doe de tuinkers erin en hou enkele blaadjes opzij voor de decoratie. Laat 2 minuten koken en mix daarna de bereiding fijn in een blender. Doe de bereiding opnieuw in het pannetje, breng aan de kook en voeg de agar-agar al roerend toe. Kook nog 1 minuut en schenk een dunne laag op een bord en laat opstijven.
    4. Kook de uitgelekte linzen in ongezouten koud water met het kruidentuiltje en de takjes platte peterselie. Laat de takjes uitlekken en haal de kruiden uit de pot. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de tamari, de gekookte en uitgelekte blaadjes peterselie en de fijngehakte bieslook. Kruid met peper. Schenk deze vinaigrette bij de warme linzen, doe de ontpitte en in plakjes gesneden olijven erbij en meng goed. Hou de linzen warm.
    5. Op het bord: snij de filets in grote stukken en leg ze op de warme borden. Steek met een vormpje rondjes uit de waterkersgelei en verdeel ze over de linzensalade. Werk af met posteleinblaadjes. Bestrooi het vlees met een beetje fleur de sel en dien op.

    Kooktip

    Kook de linzen al dente voor een mooi contrast tussen de texturen en een goede beet.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 140; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 794,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Agar Agar
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015032600017440000
  • Olijfolie | Extra vierge | Fruitig
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005030300006550000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000