Fijnproeverssalade met tomaten en gerookte ham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue,Moederdag
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g gerookte Brugse ham
- 500 g tomaten
- 1 krop sla
- 1 komkommer
- 1/2 venkel
- 2 lente-uitjes
- 1/2 bussel radijzen
- 1/2 bosje bieslook
- Brusselse vinaigrette Natura
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021052600081380000
F1998040200321320000
F2020051300058960000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 5 min.
- Was de kropsla en zwier ze droog. Snijd de komkommer met een dunschiller in lange plakjes. Snipper de venkel met de mandoline fijn. Snijd de tomaten in partjes en de radijzen in 2 (gebruik radijspickles als je er in huis hebt).
- Schep al deze ingrediënten in een grote slakom. Voeg de gehakte bieslook, de fijngesnipperde lente-uitjes, de verfrommelde hamsneetjes en een beetje venkelloof toe. Besprenkel met een scheutje vinaigrette en serveer. Geef er brood bij en zet extra vinaigrette op tafel.
Tip: Liever een klassieke vinaigrette? Meng 1 kl mosterd, 5 cl wijnazijn, 1 dl slaolie, 1 kleine fijngehakte sjalot, gehakte peterselie, peper en zout.
Nutritionele informatie
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 209,8 KJ/50,1 kcal • Vetten: 2,8 g • Koolhydraten: 1,5 g • Vezels: 0,9 g • Eiwitten: 4,3 g • Suiker: 1,3 g • Zout: 0,73 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Moederdag
Lente,Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021052600081380000
F1998040200321320000
F2020051300058960000
Laad nog 4 producten