Eitjes gevuld met mousse van witte chocolade en mango
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Pasen
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 2 eiwitten
- 1 mango
- 3,5 dl room 40%
- 50 g suiker
- 225 g witte chocolade
- 8 middelgrote chocolade-eieren om op te vullen
- 70 g boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986080700106700000
F1981081800140800000
F1996042500337120000
S1974061200151000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 1 u rusttijd
- Laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
- Breek de witte chocolade in stukjes en laat ze in de boter smelten.
- Halveer voorzichtig de chocolade-eieren en zet ze in een eierdopje zodat ze niet omvallen.
- Klop de room op tot yoghurtdikte.
- Klop in een andere kom de eiwitten met de suiker stijf.
- Meng de gesmolten chocolade met de room. Spatel er heel voorzichtig het opgeklopte eiwit onder, zodat het een luchtig mengsel wordt. Giet voorzichtig de chocolademousse in de chocolade-eieren. Laat min. 1 u opstijven in de koelkast.
- Schil de mango en snijd in blokjes. Doe ze in de blender en mix. Giet deze coulis in een spuitzakje en teken net voor het opdienen ‘eigelen’ op de witte chocolademousse.
Kooktip
Klop de slagroom niet te stijf op, want dan schift de chocolademousse.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1775; energie (kCal): 427; vetten (g): 30,7; verzadigde vetten (g): 19; koolhydraten (g): 32,6; suikers (g): 30,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 789,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Pasen
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986080700106700000
F1981081800140800000
F1996042500337120000
S1974061200151000000
Laad nog 2 producten