Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 eendenborsten
- 3 peren, niet te rijp
- nootje boter
- 40 cl perensap
- 2 eetlepels uitgelekte, groene peperkorrels
- 2 el balsamicoazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100263710000
F2009120400393530000
S2016062903657560000
S2013022600122020000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Snij de eendenborst op de velkant lichtjes kruisgewijs in en leg ze, met de velkant naar onder, in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm op vrij hoog vuur en verwijder tussendoor het vrijgekomen vet. Bak de andere kant ook goudbruin, verlaag het vuur en bak nog enkele minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees (het moet roze zijn en niet rood bloedend). Kruid op het einde met peper en zout.
- Schil en snij de peren in kleine blokjes. Bak ze goudbruin op matig vuur in een antikleefpan met de boter. Roer vaak.
- Neem de eendenborsten uit de pan (hou ze warm), verwijder het braadvet en giet het perensap in de pan. Roer de bakresten los, voeg de groene peperkorrels toe en laat voor ongeveer een derde inkoken op hevig vuur. Breng op smaak en laat indikken indien nodig.
- Doe de balsamicoazijn in de pan met de peren en meng voorzichtig. Kruid met peper en zout.
- Serveer de in plakjes gesneden eendenborsten met de peren en de saus. Lekker met knolselderstoemp in groen jasje.
Kooktip
Neem vlees dat je wil bakken altijd 30 min. op voorhand uit de koelkast: denk er ook aan voor dit recept!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 469; energie (kCal): 112; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 5,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 504,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100263710000
F2009120400393530000
S2016062903657560000
S2013022600122020000
Laad nog 2 producten