Easy tiramisu met speculoos in 10 minuten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 900 ml tiramisu-roomijs Delhaize
- 225 g artisanale speculoos Delhaize (1 doos)
- 20 cl gesuikerde slagroom
- 8 meringues
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
Supergemakkelijk
Het leven is kort. Maak een makkelijk dessert en geniet.
- Verkruimel de speculoos en verdeel over 4 dessertbordjes. Tip: Stop je koekjes in een plastic zakje en ga er met je deegrol over. Knip een hoekje uit je zakje. Gieten zonder knoeien!
- Schep per bord 2 bolletjes ijs en leg ze op je speculooskruimels. Spuit de room op je ijsbolletjes. Breek de merengue over je bouwwerk.
Dáárom is deze speculoos zo lekker.
Deze traditionele speculoos heeft al meer dan 100 jaar dezelfde vorm. We gebruiken alleen échte kandijsuiker, ruwe rietsuiker, geurige kaneel, een snuifje nootmuskaat en - het belangrijkste ingrediënt - tijd. Het deeg wordt langzaam gekneed en krijgt een nacht rust. Ook het bakken gaat traag. Zo krijg je dus een uiterst krokant, aromatisch koekje! En dat volgens een ambachtelijke methode.