Recept zoekresultatenDuo’s van panna cotta met mango en vanille
Delhaize logo
  • Duo’s van panna cotta met mango en vanille
    D

Duo’s van panna cotta met mango en vanille

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Dessert
Duo’s van panna cotta met mango en vanilleD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3,5 dl slagroom (40% v.g.)
  • 5 dl kokosmelk
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 kl vloeibaar vanillearoma
  • 1 grote rijpe mango
  • 4 limoenen
  • 6 kleine gelatineblaadjes
  • 1 mango (voor de afwerking)
  • 1 appel (voor de afwerking)
  • 1/2 citroen (voor de afwerking)
  • 1 tablet witte chocolade (voor de afwerking)

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

50 cl

€6,79

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Bourbon | Vanilla Extract

Dr. oetker

Bourbon | Vanilla Extract

3 cl

€4,55

Mango

Delhaize

Mango

4 × 250 gr

€6,36

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Chocolade | Wit | Tablet

Delicata

Chocolade | Wit | Tablet

200 gr

€2,19

Totaal:
€38,49

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 2u. kooktijd

  1. Laat 2 x 3 gelatineblaadjes apart in koud water weken.
  2. Breng de room, de suiker en het vanillearoma zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min. rusten. Voeg 200 g mangostukken toe en mix fijn. Zeef en giet in een karaf.
  3. Rasp de zeste van de limoenen heel oppervlakkig. Doe ze in een steelpan met de kokosroom en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min. rusten. Zeef en giet in een karaf.
  4. Zet glazen schuin in een muffinbakvorm en verdeel er de mangoroom over. Laat 1 u in de koelkast opstijven. Zet de glazen recht en giet er de andere bereiding in. Laat nog minstens 1 u opstijven.
  5. Mix de rest van de mango en het sap van 1 limoen met een staafmixer en overgiet de panna cotta met deze coulis.
  6. Bak de tablet witte chocolade 8 min. goudbruin in de oven op bakpapier (voorverwarmd op 170°C) en laat ze afkoelen. Breek de chocolade in grote kruimels. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de appel. Besprenkel ze met citroen. Snijd de ongeschilde mango in stukken en karamelliseer ze met een brander of onder de grill van de oven. Werk de panna cotta met al deze elementen af en dien koel op.

Kooktip

Normaal is kokosroom zoet genoeg en hoef je er geen suiker aan toe te voegen, maar je mag er naar eigen smaak een beetje suiker aan toevoegen wanneer je hem opwarmt. Je kunt de panna cotta zonder probleem een dag op voorhand klaarmaken om meer tijd te hebben op D-day.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 804; energie (kCal): 194; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 10,7; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 10,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 422,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 804; energie (kCal): 194; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 10,7; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 10,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 422,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Dessert
Lente
Dessert
  • Duo’s van panna cotta met mango en vanille
    D

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

50 cl

€6,79

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Bourbon | Vanilla Extract

Dr. oetker

Bourbon | Vanilla Extract

3 cl

€4,55

Mango

Delhaize

Mango

4 × 250 gr

€6,36

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Chocolade | Wit | Tablet

Delicata

Chocolade | Wit | Tablet

200 gr

€2,19

Totaal:
€38,49