Dunne kalfslapjes in mosterdkorstje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 cl balsamicoazijn Delhaize
- 500 g champignons
- 2 soeplepels Dijon-mosterd Delhaize
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 600 g kalfslapjes om te bruinen
- 1 koffielepel mignonnettepeper
- 2 soeplepels olijfolie
- 20 cl verse room
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
S2009051500007100001
F2000041300534800000
S1996121600272270000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Bestrijk de kalfslapjes met mosterd en bestrooi met grof gemalen peper. Laat ze bruinen voor ongeveer tien minuten, op middelhoog vuur in een pan met de helft van de olie.
- Bruin ondertussen de champignons in een andere pan met de rest van de olie en de geperste knoflook.
- Haal de kalfslapjes uit de pan. Kook de aangebakken saus los met de balsamicoazijn. Voeg de room toe en laat gedurende 1 minuut sudderen. Leg de medaillons terug in de saus en kruid ze.
- Dien heet op, met de champignons, bestrooid met bieslook. Dien op samen met verse pasta of aardappelpuree.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 127; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 445,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
S2009051500007100001
F2000041300534800000
S1996121600272270000
Laad nog 4 producten