Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenDe perfect gebraden kip
Delhaize logo
  • De perfect gebraden kip
    C
De perfect gebraden kipC

De perfect gebraden kip

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 zwarte hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen, ongeschild
  • 6 sjalotten, ongeschild en gehalveerd
  • 25 g kant-en-klaar kipkruiden
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g boter in blokjes
  • peper
  • 1 zwarte hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen, ongeschild
  • 6 sjalotten, ongeschild en gehalveerd
  • 25 g kant-en-klaar kipkruiden
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g boter in blokjes
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 1 u braadtijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Strooi de 6 sjalotten samen met de krielaardappelen rondom de kip.
3
Strooi 12 g kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 1 u in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het scharnierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los.
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Strooi de 6 sjalotten samen met de krielaardappelen rondom de kip.
3
Strooi 12 g kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 1 u in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het scharnierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 659; energie (kCal): 157; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 534,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 659; energie (kCal): 157; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 534,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Minikrieltjes | Bistro

Delhaize

Minikrieltjes | Bistro

425 gr

€1,25

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€15,32