Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Petit camembert bio 150g van het merk Gillot » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenDe perfect gebraden kip
Delhaize logo
  • De perfect gebraden kip
    C

De perfect gebraden kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
De perfect gebraden kipC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 zwarte hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen, ongeschild
  • 6 sjalotten, ongeschild en gehalveerd
  • 25 g kant-en-klaar kipkruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g boter in blokjes
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Heel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1,15 kg
    6,51 €/kg
    €7,49
    F2021121300092250000
  • Minikrieltjes | Bistro
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    425 gr
    2,56 €/kg
    €1,09
    F2017022800365700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2015060500309010000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    84,50 €/kg
    €1,69
    F2021022500077600000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 1 u braadtijd

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Strooi de 6 sjalotten samen met de krielaardappelen rondom de kip.
    3. Strooi 12 g kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
    4. Braad de kip 1 u in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
    5. De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het scharnierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los.

    Kooktip


    Braden op hoge temperatuur

    • De perfect gebraden kip maak je door je oven lekker warm te stoken, zodat je kip op korte tijd vanbuiten kleur en 'crunch' krijgt, maar vanbinnen lekker mals blijft. Arroseer regelmatig met de braadjus voor extra smaak én versnijd met een vlijmscherp uitbeen- en chefmes.
    • Onderaan de kip vind je het lekkerste stukje: de 'sot-l'y-laisse' (= ’n gek laat het liggen in het frans). Dit haal je het gemakkelijkst van het karkas met een lepel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 659; energie (kCal): 157; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 534,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • De perfect gebraden kip
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Heel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1,15 kg
    6,51 €/kg
    €7,49
    F2021121300092250000
  • Minikrieltjes | Bistro
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    425 gr
    2,56 €/kg
    €1,09
    F2017022800365700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2015060500309010000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    84,50 €/kg
    €1,69
    F2021022500077600000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000