Recept zoekresultatenCurry van scampi en kokos
Delhaize logo
  • Curry van scampi en kokos
    B

Curry van scampi en kokos

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Curry van scampi en kokosB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 24 ongepelde schoongemaakte scampi
  • 2 tomaten
  • 2 pakjes groene mini-asperges (220 g)
  • 2 pakjes sluimererwten (220 g)
  • 2,5 dl kokosroom
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 g rijst
  • 2 dl water
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Basmati | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011111700101790000
  • Mild curry paste
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    165 gr
    17,52 €/kg
    €2,89
    S2012121900110230000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
    S2004112600123520000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Zet een pot met water op het vuur en los een bouillonblokje op. Voeg de kokosroom, de ruwe rietsuiker en de groene currypasta toe en breng aan de kook.
    2. Spoel de sluimererwten, de tomaten en de groene asperges en snijd in stukken. Voeg toe, samen met de scampi’s. Kruid af met peper en zout. Laat de groenten en de scampi’s garen in de kokosroom gedurende 5 min. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en serveer bij de curry.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 275; energie (kCal): 65; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 367,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Zomer,Winter
    Hoofdgerecht
    • Curry van scampi en kokos
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Basmati | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011111700101790000
  • Mild curry paste
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    165 gr
    17,52 €/kg
    €2,89
    S2012121900110230000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
    S2004112600123520000