Curry van scampi en kokos
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 24 ongepelde schoongemaakte scampi
- 2 tomaten
- 2 pakjes groene mini-asperges (220 g)
- 2 pakjes sluimererwten (220 g)
- 2,5 dl kokosroom
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker
- 1 eetlepel groene currypasta
- 1 blokje groentebouillon
- 250 g rijst
- 2 dl water
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011111700101790000
S2012121900110230000
S2014050800151530001
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Zet een pot met water op het vuur en los een bouillonblokje op. Voeg de kokosroom, de ruwe rietsuiker en de groene currypasta toe en breng aan de kook.
- Spoel de sluimererwten, de tomaten en de groene asperges en snijd in stukken. Voeg toe, samen met de scampi’s. Kruid af met peper en zout. Laat de groenten en de scampi’s garen in de kokosroom gedurende 5 min. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en serveer bij de curry.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 275; energie (kCal): 65; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 367,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011111700101790000
S2012121900110230000
S2014050800151530001
Laad nog 3 producten