Curry van bloemkool
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 bloemkool
- 1 handvol verse koriander
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 2 el zonnebloemolie
- 3 uien
- 1 theelepel versgeraspte gember
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels koriander
- 2 steranijs
- 1 snuifje chilipoeder
- 400 g tomaten (uit blik)
- 400 g kikkererwten (uit blik, afgegoten en afgespoeld)
- 2 theelepels garam masala
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001020200272250000
F2008102300300430000
F2021022500077690000
S2009113008000170000
S2001020200272250000
S2009113008000080000
F2022100500108340000
S2015062500375900000
S2021020200503580000
Reeds in je keuken
S2001040900005300000
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Verdeel de bloemkool in middelgrote roosjes. Doe ze in een grote pan, bedek met koud water, voeg wat zout toe en breng flink aan de kook. Hiervan wordt de bloemkool halfgaar. Neem meteen van het vuur, giet af en houd de roosjes warm in de pan.
- Verhit de olie op een middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit 10 minuten. Regelmatig roeren.
- Voeg de koriander, komijn, chilivlokken, steranijs en wat zout en peper toe en bak 5 minuten mee. Of gebruik 2 theelepels kerriepoeder.
- Doe de tomaten en hun sap erbij, en de kikkererwten. Roer goed, en voeg dan de gekookte bloemkool toe. Schenk er zoveel koud water bij zodat bijna alles onder water staat en breng aan de kook. Laat 5 minuutjes zachtjes koken, roer een paar keer tot de bloemkool gaar is.
- Roer de garam masala en de helft van de gesneden koriander erdoor, kijk of er nog zout en peper nodig is. Dien op met de rest van de koriander eroverheen gestrooid met rijst.
Kooktip
Als je haast hebt, kan je ook kant-en-klaar kerriepoeder gebruiken in plaats van het korianderpoeder, komijnpoeder, chilivlokken en steranijs.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 332; energie (kCal): 79; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 368,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegan
Diner
Lente,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001020200272250000
F2008102300300430000
F2021022500077690000
S2009113008000170000
S2001020200272250000
S2009113008000080000
F2022100500108340000
S2015062500375900000
S2021020200503580000
Reeds in je keuken
S2001040900005300000