Crunchy hazelnoten-chocomousse
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g pure chocolade met hele hazelnoten
- 100 g hazelnootpasta
- 4 el granola met 4 noten
- 25 cl verse room met 35% vetgehalte
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Chocolates From Heaven
Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade
100 gr

€2,65

Delhaize
Smeerpasta | Hazelnoot
750 gr

€2,55

Delhaize
Granola | 4 | Noten| 375G
375 gr

€1,89

Delhaize
Room 35%
2 × 20 cl

€1,78
Totaal:
€8,87
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. (+ 2 u koeltijd)
- Hak de chocolade met een mes grof. Smelt hem au bain-marie of in de microgolfoven (op 600 W en meng om de 30 sec.). Meng er de hazelnootpasta onder. Zet de kom of de steelpan in koud water en meng de bereiding zodat ze een beetje afkoelt.
- Klop de room stijf en schep er de gesmolten chocolade bij. Meng zachtjes met een soepele spatel tot een homogene bereiding. Verdeel over glazen of potjes en laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.
- Bestrooi de chocomousses met grofgehakte granola en tast toe.
Tip: Let erop dat je de chocolade tijdens het smelten niet te veel opwarmt. Als hij te warm wordt (45 °C), wordt hij hard en krijg je geen lekker smeuïg resultaat.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Chocolates From Heaven
Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade
100 gr

€2,65

Delhaize
Smeerpasta | Hazelnoot
750 gr

€2,55

Delhaize
Granola | 4 | Noten| 375G
375 gr

€1,89

Delhaize
Room 35%
2 × 20 cl

€1,78