Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar
Lunch


Ingrediënten voor 8 Porties
8 Porties
- 30 cl appelsap
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 4 dikke appels (jonagold of golden)
- een beetje rucola
- een grote noot boter
- 200 g ganzenlever ("365" of andere)
- 100 g peperkoek (8 sneetjes)
- 80 g rietsuiker
- zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012101100381600000
S2016070703658310000
F2021060800081980000
F2009080700279710000
S1981030600047380000
S2013042900151800000
S2021021000507870000
Reeds in je keuken
F2022122100113870000
Begin met koken
- Rooster de sneetjes peperkoek en laat ze afkoelen, ze zullen knapperig worden. Hak ze vervolgens grof en zet opzij.
- Snij de ganzenlever in kleine blokjes en bewaar in de koelkast.
- Schil de appels en snij ze in kleine blokjes Tot hier kan je dit voorgerecht op voorhand bereiden, maar besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuring te voorkomen. Smelt de boter met de rietsuiker in een grote braadpan, bak er de appels goudbruin in op een vrij hoog vuur. Leg ze dan op een bord en giet het appelsap in de pan. Roer de aanbaksels los en laat voor de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en neem na 20 sec. van het vuur.
- Dresseer de borden met behulp van een cirkel of ring: begin met een laagje nog lauwe appels, doe er de ganzenlever bovenop en vervolgens de peperkoek. Neem de cirkel voorzichtig weg, schik enkele blaadjes rucola op het torentje en lepel wat saus rondom.
- Kruid met peper en serveer.
Kooktip
Laat je helpen : terwijl de ene de saus maakt, kan de andere de borden dresseren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 19,8; suikers (g): 16,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 296,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012101100381600000
S2016070703658310000
F2021060800081980000
F2009080700279710000
S1981030600047380000
S2013042900151800000
S2021021000507870000
Reeds in je keuken
F2022122100113870000