Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Spatel nylon van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble van ganzenlever met appels en peperkoek
Delhaize logo
  • Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
    C

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar
Lunch
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoekC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 30 cl appelsap
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 dikke appels (jonagold of golden)
  • een beetje rucola
  • een grote noot boter
  • 200 g ganzenlever ("365" of andere)
  • 100 g peperkoek (8 sneetjes)
  • 80 g rietsuiker
  • zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Appel
    90 cl
    3,66 €/l
    €3,29
    F2012101100381600000
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    850 gr
    4,22 €/kg
    €3,59
    F2021060800081980000
  • Rucola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2022091200107120000
  • Ganzenlever | Blok
    80 gr
    149,88 €/kg
    €11,99
    F2009080700279710000
  • Koek | Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    2de tegen -80%
    240 gr
    10,38 €/kg
    €2,49
    S1981030600047380000
  • S2013042900151800000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Reeds in je keuken
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2022122100113870000
  • Begin met koken

    1. Rooster de sneetjes peperkoek en laat ze afkoelen, ze zullen knapperig worden. Hak ze vervolgens grof en zet opzij.
    2. Snij de ganzenlever in kleine blokjes en bewaar in de koelkast.
    3. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes Tot hier kan je dit voorgerecht op voorhand bereiden, maar besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuring te voorkomen. Smelt de boter met de rietsuiker in een grote braadpan, bak er de appels goudbruin in op een vrij hoog vuur. Leg ze dan op een bord en giet het appelsap in de pan. Roer de aanbaksels los en laat voor de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en neem na 20 sec. van het vuur.
    4. Dresseer de borden met behulp van een cirkel of ring: begin met een laagje nog lauwe appels, doe er de ganzenlever bovenop en vervolgens de peperkoek. Neem de cirkel voorzichtig weg, schik enkele blaadjes rucola op het torentje en lepel wat saus rondom.
    5. Kruid met peper en serveer.

    Kooktip

    Laat je helpen : terwijl de ene de saus maakt, kan de andere de borden dresseren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 19,8; suikers (g): 16,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 296,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Lunch
    • Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Appel
    90 cl
    3,66 €/l
    €3,29
    F2012101100381600000
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    850 gr
    4,22 €/kg
    €3,59
    F2021060800081980000
  • Rucola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2022091200107120000
  • Ganzenlever | Blok
    80 gr
    149,88 €/kg
    €11,99
    F2009080700279710000
  • Koek | Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    2de tegen -80%
    240 gr
    10,38 €/kg
    €2,49
    S1981030600047380000
  • S2013042900151800000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Reeds in je keuken
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2022122100113870000