Crumble met appels, kiwi’s en amandelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 50 g Bio amandelen
- 2 bio appels
- 150 g Bio bloem
- 4 Bio kiwi's
- snuifje zout
- 120 g heel koude Bio boter
- 130 g rietsuiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015032500328680000
F2015062600332100000
F2016042600376980000
F1994112900100500000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Schil de appels en de kiwi’s, snij ze in kleine blokjes en meng ze onder 2 eetlepels suiker. Verdeel ze over 6 schaaltjes voor crème brûlée.
- Doe de in kleine stukjes gesneden boter in een grote kom. Voeg het zout toe, de bloem en 120 g suiker. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel (vooral geen bol deeg!). Verdeel over het fruit en bestrooi met de gehakte amandelen.
- Zet 25 min. in de oven.
- Serveer warm met een bol Bio vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus (crème anglaise) of koud zonder iets bij.
Kooktip
Voeg een mespunt gemalen kaneel of vierkruidenpoeder bij het crumbledeeg.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 986; energie (kCal): 236; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 28,5; suikers (g): 17,7; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 431,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015032500328680000
F2015062600332100000
F2016042600376980000
F1994112900100500000
Laad nog 2 producten