Crostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Barbecue
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 8 sneden prosciutto crudo Delhaize
- 1 ciabatta
- 2 bollen mozzarella di bufala Delhaize
- 60 g halfgedroogde tomaten in olie Delhaize, uitgelekt (gamma Anti Pasti)
- olijfolie
- 1 zakje gewassen rucola Delhaize
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013022700564330000
F2018042400016240000
F2007062700176300000
S2017092704177880000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 5 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij 16 schuine plakjes van het ciabattabrood. Smeer ze met een keukenkwastje heel lichtjes in met olijfolie. Laat ze 10 min. in de oven roosteren op het met bakpapier beklede ovenrooster.
- Snij ondertussen de mozzarella in schijfjes, hak de uitgelekte tomaten grof en snij de sneden ham in twee.
- Beleg elke crostini met een halve snede ham, bedek met mozzarella en bestrooi met tomaten. Kruid met peper en bak in 5 min. goudbruin in de oven.
- Bestrooi met rucola en serveer warm als voorgerecht of als aperitiefhapje.
Kooktip
Als aperitiefhapje kan je de bruschetta van Delhaize gebruiken in plaats van het ciabattabrood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1062; energie (kCal): 255; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 1,9. Energie (kcal/portie): 361,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Barbecue
Overig
Zomer
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013022700564330000
F2018042400016240000
F2007062700176300000
S2017092704177880000
Laad nog 3 producten