Cornes de gazelle
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Picknick
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 20 Porties
- 1 eiwit
- 250 g amandelpoeder
- 125 g bloem
- 100 g kristalsuiker
- 2 el bloemsuiker
- 6 cl water
- 1 soeplepel oranjebloesemwater
- 35 g zachte boter
- 1 snufje zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
S2021011000490150000
S1974061200151000000
S2016062803657510000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min. + 10 min kooktijd
- Mix het amandelpoeder en de kristalsuiker tot een fijn poeder in de blender.Gebruik een spatel om ze tot een homogeen deeg te mengen met 20 g boter, het eiwit en het oranjebloesemwater. Verdeel het deeg in 20 porties en rol deze uit tot worstjes van 10 cm.
- Maak een putje in de bloem, giet er 15 g gesmolten boter, het zout en het water in. Kneed gedurende 10 min. met de vingertoppen, tot een glad en soepel deeg, en vorm er een rol mee. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol fijn uit, tot een heel lange rechthoek van 12 cm breed. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg een amandelworstje op 2 cm van een uiteinde van het deeg en vouw het deeg erover. Druk goed aan om het deeg te hechten en snijd het met een deegwieltje uit. Knijp de uiteinden van dit rolletje dicht en buig het in de vorm van een croissant. Maak 20 hoorntjes, die je geleidelijk aan op de met bakpapier bedekte ovenplaat schikt.
- Bak ze gedurende 10 min. heel lichtjes goudbruin in de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif met bloemsuiker.
- Serveer op kamertemperatuur, met muntthee.
Kooktip
Brickdeeg droogt snel uit als het in contact komt met de lucht. Om te vermijden dat het breekt, leg je er een vochtige doek over en neem je pas een vel deeg wanneer je ermee aan de slag gaat.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1780; energie (kCal): 428; vetten (g): 25,6; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 36,4; suikers (g): 21; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 136,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegetarisch
Picknick
Dessert
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
S2021011000490150000
S1974061200151000000
S2016062803657510000
Laad nog 3 producten