Conchiglie met pompoen en feta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Halloween
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 350 g conchiglie pasta
- 200 g feta
- 1 dikke, rode ui
- 1 el honing
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015122903618120000
F2018060700018410000
F2008061600314730000
S2005090800094310000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes, meng ze met de tijm en 1 eetlepel olijfolie.
- Verdeel ze over de met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze 15 à 20 min. in de oven.
- Breng licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook.
- Kook er de pastaschelpjes beetgaar in.
- Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 1 eetlepel olie in een diepe pan op zacht vuur.
- Voeg na 5 min. de honing toe, roer 2 min., voeg dan de pompoen toe en de in kleine blokjes gesneden feta.
- Bak nog 2 min., voeg de uitgelekte, gare conchiglie toe.
- Meng goed en breng op smaak.
- Serveer meteen.
Kooktip
Controleer de gaarheid van de pompoenblokjes: je moet er makkelijk met de punt van een mes kunnen doorprikken, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 593; energie (kCal): 141; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 548,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Kids,Halloween
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015122903618120000
F2018060700018410000
F2008061600314730000
S2005090800094310000
Laad nog 2 producten