Compote van verse vijgen met kaneel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Barbecue,Eindejaar
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- blonde kandijsuiker
- kaneelpoeder
- 600 g heel rijpe verse vijgen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015072200380920000
S2015010900012230000
S2021010800488940000
Begin met koken
- Spoel de vijgen en dep ze droog.
- Verwijder de steeltjes en snij ze in vier.
- Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.
- Zet een deksel op de pot en breng langzaam aan de kook.
- Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de vijgen volledig uiteenvallen.
- Mix.
- Serveer warm met een bol ijs of koud met plattekaas.
- Deze compote is ook heel lekker bij eend, wild, ganzenlever en bij kazen zoals geitenkaas of camembert.
Kooktip
De hoeveelheid bij te voegen suiker hangt af van het suikergehalte van de vijgen. Je kan de suiker ook vervangen door honing.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1097; energie (kCal): 259; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 54,7; suikers (g): 48,6; vezels (g): 9,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 396,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue,Eindejaar
Ontbijt
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015072200380920000
S2015010900012230000
S2021010800488940000