Chorizohapjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- een stukje chorizo van 9 cm (ong. 50 g), zacht of pikant
- 2 eieren
- 20 ontpitte groene olijven
- peper
- 4 sneetjes toastbrood zonder korst (« 100 % mie » van Harry’s)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2012090600523100000
S1993091400028770000
F2012072600860300000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Snij de chorizo in 4 staafjes en verwijder het vel.
- Klop de eieren los met peper en zout.
- Snij 1 cm van de sneetjes brood en wentel ze één voor één in de eieren zodat ze doordrenkt zijn (ze zullen de eieren volledig opgenomen hebben).
- Leg een staafje chorizo in elke boterham en rol op.
- Leg de rolletjes, met de naad naar onder, in een met bakpapier beklede schaal, bedek met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op th 7 – 210°C.
- Leg de rolletjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
- Snij elk rolletje in 5 schijfjes.
- Steek elk schijfje met een olijf op een tandenstoker.
- Serveer lauw.
Kooktip
Je kan de olijven vervangen door in azijn opgelegde of zoetzure uitjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1127; energie (kCal): 271; vetten (g): 19,4; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 198,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2012090600523100000
S1993091400028770000
F2012072600860300000
Laad nog 1 producten