1
Begin met de taart: verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de stukjes boter in een kleine kookpot op een heel zacht vuurtje. Strooi er de gehakte chocolade overheen en laat heel zachtjes smelten. Haal de pot van het vuur, laat 2 min. rusten en meng tot een gladde textuur. Voeg één voor één en al kloppend de suiker, de bloem, het zout en de eieren toe. Giet de bereiding in een kleine bakvorm of in een ovenschaal van 24 x 12 cm die je eerst met bakpapier bekleedt. Bak de taart in de oven tot het oppervlak begint te barsten (± 25 min.). Laat volledig afkoelen.
2
Maak de sabayon: verwarm de eidooiers, de koffie, de cognac en de suiker op een zacht vuurtje in een steelpan. Klop krachtig en ononderbroken met de garde tot een luchtige en schuimige sabayon, terwijl je een achtvormige beweging maakt.
3
Snijd de taart net voor het opdienen in 8 porties en serveer ze op de borden. Schep een bolletje ijs op elke portie, overgiet met warme sabayon en serveer meteen.
1
Begin met de taart: verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de stukjes boter in een kleine kookpot op een heel zacht vuurtje. Strooi er de gehakte chocolade overheen en laat heel zachtjes smelten. Haal de pot van het vuur, laat 2 min. rusten en meng tot een gladde textuur. Voeg één voor één en al kloppend de suiker, de bloem, het zout en de eieren toe. Giet de bereiding in een kleine bakvorm of in een ovenschaal van 24 x 12 cm die je eerst met bakpapier bekleedt. Bak de taart in de oven tot het oppervlak begint te barsten (± 25 min.). Laat volledig afkoelen.
2
Maak de sabayon: verwarm de eidooiers, de koffie, de cognac en de suiker op een zacht vuurtje in een steelpan. Klop krachtig en ononderbroken met de garde tot een luchtige en schuimige sabayon, terwijl je een achtvormige beweging maakt.
3
Snijd de taart net voor het opdienen in 8 porties en serveer ze op de borden. Schep een bolletje ijs op elke portie, overgiet met warme sabayon en serveer meteen.