Recept zoekresultatenChocoladesoep met balletjes
Delhaize logo
 • Chocoladesoep met balletjes
  B

Chocoladesoep met balletjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Dessert
Chocoladesoep met balletjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 grote mango
 • 5 dl kokosnootwater
 • 100 g Callets Dessert Jacques (of gehakte culinaire pure chocolade)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

 1. Breng het kokoswater aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng dan zachtjes met een garde.
 2. Schil de mango en haal er met een parisiennelepel bolletjes uit. Verdeel ze over 4 diepe borden, overgiet ze met de ‘chocoladesoep’ en serveer. Geef er eventueel een licht geroosterd plakje cake bij.

Tip: Je kunt het kokoswater (volledig of gedeeltelijk) vervangen door een drink op basis van kokos voor een romiger resultaat.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 12,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 192
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Dessert
 • Chocoladesoep met balletjes
  B