Recept zoekresultatenChocolademousse met hazelnoten
Delhaize logo
  • Chocolademousse met hazelnoten
    D

Chocolademousse met hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Pasen,Kids
Dessert
Chocolademousse met hazelnotenD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 6 eiwitten
  • 3 eidooiers
  • 100 g witte geroosterde hazelnoten
  • 100 g smeerpasta met hazelnoten Rigoni di Asiago
  • 100 g Callets Dessert (of gehakte pure culinaire chocolade)
  • 50 g rietsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Napolitaan Hazelnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    21,67 €/kg
    €9,75
    S2021011500495230000
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2008040100151050000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.(+ 2 u. koeltijd)

    1. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur en meng er de smeerpasta met hazelnoten onder. Voeg de eidooiers één voor één en al roerend toe. Giet de bereiding in een slakom. Klop de eiwitten tot stevig schuim en schep ze voorzichtig bij de chocolade. Verdeel de mousse over glazen, dek af en laat minstens 2 u. in de koelkast opstijven.
    2. Hak de hazelnoten grof en fruit ze in een braadpan met de rietsuiker, tot ze karamelliseren. Strooi ze op een vel bakpapier en laat afkoelen. Stamp ze lichtjes fijn.
    3. Bestrooi de mousses net voor het opdienen met de gekaramelliseerde hazelnoten.

    Tip: Bewaar je je eieren gewoonlijk in de koelkast? Haal ze er dan op tijd uit: eieren op kamertemperatuur laten zich veel gemakkelijker tot schuim kloppen!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 281 kcal • Vetten: 19 g • Koolhydraten: 20 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Pasen,Kids
    Dessert
    • Chocolademousse met hazelnoten
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Napolitaan Hazelnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    21,67 €/kg
    €9,75
    S2021011500495230000
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2008040100151050000