Chipolata’s met kerstomaten, honing en rozemarijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 afgestreken eetlepels honing
- 600 g chipolata’s
- 400 g kerstomaten
- 4 el citroensap
- 2 takjes rozemarijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001053100094450000
F2020091100068170000
F2015030200328500000
F2021022500077600000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C.
- Prik enkele gaatjes in elke chipolata en leg ze in een sauteerpan. Bedek ze met lauw water, zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 3 min. hevig koken (met grote luchtbellen).
- Doe de honing en het citroensap in een kommetje en meng goed.
- Laat de chipolata’s op keukenpapier uitlekken. Leg ze in een ovenschotel, leg er de kerstomaten rond en smeer alles in met de citroenhoning.
- Laat 8 min. goudbruin bakken in de oven. Draai de chipolata’s om en smeer ze terug in. Bestrooi met rozemarijnnaaldjes en laat nog 7 min. bakken.
- Serveer meteen met aardappelpuree met olijfolie.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 414,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001053100094450000
F2020091100068170000
F2015030200328500000
F2021022500077600000
Laad nog 1 producten