Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 rode ui
- 600 g chipolata’s
- 4 paprika's
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600314730000
F2020091100068170000
F2020032400055550000
F2021022500077600000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min.
- Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
- Maak de paprika’s schoon en snij ze dan in repen. Snij de ui vertikaal doormidden en vervolgens in halve ringen. Doe alles in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed. Verdeel gelijkmatig over de schotel.
- Prik met een vork enkele gaatjes in de chipolata’s, leg ze op de groenten en bestrooi met de in stukjes gehakte rozemarijntakjes. Zet 30 min. in de oven, draai de worsten halverwege de baktijd om.
- Serveer warm met een aardappelsalade met vinaigrette of simpelweg met knapperig brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 540; energie (kCal): 130; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 427,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600314730000
F2020091100068170000
F2020032400055550000
F2021022500077600000
Laad nog 1 producten