Chinese noedels met gehakt
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels arachideolie
- 3 takjes bieslook
- 450 g Chinese kolen
- 400 g tarwenoedels
- 2 eetlepels gepelde, geroosterde pindanoten
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje koriander
- 150 g oester-looksaus
- 2 eetlepels satésaus Delhaize
- 350 g varkens/rundergehakt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082600066860000
S2019112900331340000
S2021032400529950000
F2021022400077540000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Plet de look. Stoof 2 min aan in arachideolie. Voeg het gehakt toe en laat verder bakken terwijl je af en toe omroert. Voeg de oestersaus, de satésaus en 10 cl warm water toe. Laat gedurende 15 min verder koken op een zacht vuurtje.
- Snijd de Chinese kool in plakjes. Laat ze 8 min koken in gezouten kokend water. Laat uitlekken en voeg toe aan het vlees en de saus.
- Kook de Chinese noedels en laat ze uitlekken.
- Dien de noedels op met het vlees en de groenten. Strooi er wat stukjes pindanoot en wat koriander over.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 602; energie (kCal): 143; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 17,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 726,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082600066860000
S2019112900331340000
S2021032400529950000
F2021022400077540000
Laad nog 4 producten