Chateaubriand met roquefort en ovengebakken krielaardappelen met tijm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 4 chateaubriands
- 175 g jonge sla met rucola
- 6 takjes tijm
- 800 g krielaardappelen
- 135 g mengeling voor salade (gedroogde vruchten en zaden - gamma "Cooking")
- 200 g roquefort
- 6 el vinaigrette met honing
- 4 el olijfolie
- fleur de sel
- peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch
2 × +/- 500 gr
+/-€14,50
Delhaize
Jonge sla | Rucola | Maxi P
175 gr
€2,29
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Krielaardappelen | Verpakt | Bio
1 kg
€3,49
RAW Organic Food
Mix van lijnzaad | Gojibessen | Bio
250 gr
€2,39
Papillon
Kaas | Roquefort | Blok
2 × 125 gr
€8,18
Taste of Inspirations
Azijn | Appel-Honing
25 cl
€1,99
Delhaize
Fleur de sel | Guerande
125 gr
€3,55
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
+/-€39,14
Begin met koken
- Haal het vlees en de roquefort uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de (ongeschilde) krielaardappelen doormidden en leg ze in een grote ovenschaal met bakpapier. Voeg de helft van de olijfolie, wat fleur de sel en de takjes tijm toe. Meng goed en bak 30 min. in de oven, waarbij je af en toe de aardappelen omschept.
- Verhit een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bestrijk de chateaubriands met olijfolie en leg ze in de hete pan. Schroei ze anderhalve min. per kant. Zet het vuur op de laagste stand en laat het vlees verder garen volgens je eigen voorkeur en de dikte van het vlees. Kruid af met wat peper, strooi de verkruimelde roquefort erover, haal de pan van het vuur en laat nog 2 min. rusten.
- Meng de sla met de mengeling van gedroogde vruchten en de vinaigrette. Serveer met de chateaubriands en de krielaardappelen.
Tip
Het vlees heeft geen extra zout nodig, de roquefort is al zout genoeg. Wil je dat de kaas volledig smelt, dek dan de pan af wanneer je het vlees laat rusten.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch
2 × +/- 500 gr
+/-€14,50
Delhaize
Jonge sla | Rucola | Maxi P
175 gr
€2,29
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Krielaardappelen | Verpakt | Bio
1 kg
€3,49
RAW Organic Food
Mix van lijnzaad | Gojibessen | Bio
250 gr
€2,39
Papillon
Kaas | Roquefort | Blok
2 × 125 gr
€8,18
Taste of Inspirations
Azijn | Appel-Honing
25 cl
€1,99
Delhaize
Fleur de sel | Guerande
125 gr
€3,55
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25