Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCeviche van zalm en tagliatelli van asperges
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges
    C

Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Lunch
Ceviche van zalm en tagliatelli van aspergesC

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 6 groene asperges
  • 3 bosjes koriander
  • 1 limoen (zeste)
  • 150 ml limoensap
  • 3 eetlepels olijolie met citroen Taste of Inspirations Delhaize
  • 1 rode peper
  • 75 ml sap van roze pompelmoezen
  • 200 g Schotse zalmrug Delhaize
  • 20 g suiker
  • 1/4 venkel
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 kl zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S2002062000007210000
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Bloemsuiker
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Bereid de marinade. Snij de rode peper in twee. Haal de zaadjes eruit en snij hem in plakjes. Leg hem in een slakom. Voeg het limoensap, de zeste en het pompelmoessap toe. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de fijngehakte korianderstengels toe. Meng alles goed door elkaar.
    2. Snij de zalm in sneden van 1 tot 2 cm dikte en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 30 min. rusten. De marinade zal de vis lichtjes gaar doen worden.
    3. Door middel van een dunschiller dunne reepjes asperge snijden. Leg ze in een slakom en voeg er de plakjes venkel bij.
    4. Giet de olijfolie met citroen en de witte balsamicoazijn in een kommetje. Voeg twee snuifjes zout toe, geef nog een draai van de pepermolen en meng alles goed door elkaar. Giet deze vinaigrette op de asperges en meng voorzichtig.
    5. Dresseer de stukjes zalm op een bord. Leg er wat asperges en venkel op en geniet.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 480,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S2002062000007210000
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Bloemsuiker
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000