Recept zoekresultatenCeviche van zalm en tagliatelli van asperges
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges
    C
Ceviche van zalm en tagliatelli van aspergesC

Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 3 bosjes koriander
  • 150 ml limoensap
  • 3 el olijolie met citroen Taste of Inspirations Delhaize
  • 75 ml sap van roze pompelmoezen
  • 200 g Schotse zalmrug Delhaize
  • 20 g suiker
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 kl zout
  • 3 bosjes koriander
  • 150 ml limoensap
  • 3 el olijolie met citroen Taste of Inspirations Delhaize
  • 75 ml sap van roze pompelmoezen
  • 200 g Schotse zalmrug Delhaize
  • 20 g suiker
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 kl zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Bereid de marinade. Snij de rode peper in twee. Haal de zaadjes eruit en snij hem in plakjes. Leg hem in een slakom. Voeg het limoensap, de zeste en het pompelmoessap toe. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de fijngehakte korianderstengels toe. Meng alles goed door elkaar.
2
Snij de zalm in sneden van 1 tot 2 cm dikte en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 30 min. rusten. De marinade zal de vis lichtjes gaar doen worden.
3
Door middel van een dunschiller dunne reepjes asperge snijden. Leg ze in een slakom en voeg er de plakjes venkel bij.
4
Giet de olijfolie met citroen en de witte balsamicoazijn in een kommetje. Voeg twee snuifjes zout toe, geef nog een draai van de pepermolen en meng alles goed door elkaar. Giet deze vinaigrette op de asperges en meng voorzichtig.
5
Dresseer de stukjes zalm op een bord. Leg er wat asperges en venkel op en geniet.
1
Bereid de marinade. Snij de rode peper in twee. Haal de zaadjes eruit en snij hem in plakjes. Leg hem in een slakom. Voeg het limoensap, de zeste en het pompelmoessap toe. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de fijngehakte korianderstengels toe. Meng alles goed door elkaar.
2
Snij de zalm in sneden van 1 tot 2 cm dikte en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 30 min. rusten. De marinade zal de vis lichtjes gaar doen worden.
3
Door middel van een dunschiller dunne reepjes asperge snijden. Leg ze in een slakom en voeg er de plakjes venkel bij.
4
Giet de olijfolie met citroen en de witte balsamicoazijn in een kommetje. Voeg twee snuifjes zout toe, geef nog een draai van de pepermolen en meng alles goed door elkaar. Giet deze vinaigrette op de asperges en meng voorzichtig.
5
Dresseer de stukjes zalm op een bord. Leg er wat asperges en venkel op en geniet.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 480,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 480,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Sap | Roze pompelmoes | 100% natuurlijk

Delhaize

Sap | Roze pompelmoes | 100% natuurlijk

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Zalmfilet | Z/V | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Z/V | Bio

+/- 225 gr

Bio

+/-€8,55

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Azijn | Balsamico

Ponti

Azijn | Balsamico

25 cl

€4,29

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€26,61