Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 6 groene asperges
- 3 bosjes koriander
- 1 limoen (zeste)
- 150 ml limoensap
- 3 eetlepels olijolie met citroen Taste of Inspirations Delhaize
- 1 rode peper
- 75 ml sap van roze pompelmoezen
- 200 g Schotse zalmrug Delhaize
- 20 g suiker
- 1/4 venkel
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- 2 kl zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1995061200317600000
S2002062000007210000
S2016062803657510000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Bereid de marinade. Snij de rode peper in twee. Haal de zaadjes eruit en snij hem in plakjes. Leg hem in een slakom. Voeg het limoensap, de zeste en het pompelmoessap toe. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de fijngehakte korianderstengels toe. Meng alles goed door elkaar.
- Snij de zalm in sneden van 1 tot 2 cm dikte en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 30 min. rusten. De marinade zal de vis lichtjes gaar doen worden.
- Door middel van een dunschiller dunne reepjes asperge snijden. Leg ze in een slakom en voeg er de plakjes venkel bij.
- Giet de olijfolie met citroen en de witte balsamicoazijn in een kommetje. Voeg twee snuifjes zout toe, geef nog een draai van de pepermolen en meng alles goed door elkaar. Giet deze vinaigrette op de asperges en meng voorzichtig.
- Dresseer de stukjes zalm op een bord. Leg er wat asperges en venkel op en geniet.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 480,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lente
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1995061200317600000
S2002062000007210000
S2016062803657510000
Laad nog 4 producten