Carpaccio van lamsbout
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Vaderdag
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 el balsamicoazijn
- Geperste knoflookteentjes
- 1 kg lamsbout, ontbeend
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 zakje rucola
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100300200000
F2011012700594500000
F2020122400074000000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Marineer de lamsbout in een mengsel van knoflook, rozemarijn, peper, zout en olijfolie.
- Laat gedurende 30 minuten intrekken.
- Bak de gekruide lamsbout aan in een beetje olie tot het vlees een bruin korstje aanmaakt en laat het vlees verder garen in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
- Op die manier zal het vlees mooi rosé zijn wanneer het uit de oven komt.
- Laat het vlees 20 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd in fijne plakjes.
- Bak intussen de paprika in de nog warme oven.
- Laat afkoelen, verwijder de paprikaschil en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
- Roer een vinaigrette van olie, balsamicoazijn, peper en zout.
- Verdeel het vlees en de paprika over de borden en werk af met de vinaigrette en wat rucola.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 14,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 291,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100300200000
F2011012700594500000
F2020122400074000000
Laad nog 2 producten