Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2,5 roze pompelmoezen
- 300 g gerookte eendenborst
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1/2 pompelmoes (het sap)
- 1 eetlepel soja
- 2 takjes selder, fijngesneden
- 3 steeltjes van jonge uitjes, versnipperd
- 1 eetlepel vloeibare honing
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055490000
S2005090800094310000
F2008061600314730000
F2020032300055460000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak de partjes los.
- Vang het sap op. Zet opzij.
- Wissel de partjes pompelmoes en de sneden eendenborst af op de borden.
- Meng de selder, de jonge uitjes en de rode ui.
- Leg in het midden van elke carpaccio een hoopje rauwkost.
- Vinaigrette: meng in een kom de vloeibare honing, de soja, het pompelmoessap, het limoensap, zout en peper. Giet de koolzaadolie erbij. Meng goed dooreen.
- Giet enkele lepels vinaigrette over de rauwkost.
- Dien de rest op als saus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 121; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 268,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Brunch
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055490000
S2005090800094310000
F2008061600314730000
F2020032300055460000
Laad nog 3 producten