Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Pistachenoten 200g van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenCanapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaas
Delhaize logo
  • Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaas
    A

Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ei
  • 2 kleine biobutternuts
  • 100 g wortelen
  • 100 g groene kool
  • 100 g knolselder
  • 1 blikje linzen
  • 1/2 biocitroen
  • 6 el pompoenpitten
  • 2 vierkante plakjes vers bladerdeeg
  • 250 g gerijpte geitenkaas (2 schijfjes)
  • 150 g Griekse yoghurt (10% V.G.)
  • 4 el agavesiroop
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • Espelette-piment

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

9 × 450 gr

Bio

€19,71

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

500 gr

Bio

€3,59

Knolselder | Bio

Delhaize

Knolselder | Bio

1 st

Bio

€1,99

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladerdeeg

Herta

Bladerdeeg

230 gr

€1,99

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

2 × 200 gr

€9,78

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

170 gr

€1,85

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€64,20

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de koude plakjes bladerdeeg in met het losgeklopte ei. Snijd de plakjes in fijne staafjes en verspreid ze zodat ze elkaar niet raken. Kruid de bladerdeegstaafjes met peper en bestrooi de helft ervan met pompoenpitten. Bak ze 10 min goudbruin in de oven (houd ze in het oog). Laat op een rooster afkoelen.
  2. Meng de yoghurt met peper, zout, de fijngeraspte citroenzeste en het sap van de citroen; houd apart.
  3. Snijd de butternuts in schijfjes van 2 cm dikte. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de butternutschijfjes op. Smeer ze lichtjes in met de helft van de olijfolie en met de agavesiroop. Kruid met peper en zout en bak 15 min goudbruin in de oven (nog altijd op 200°C).
  4. Snijd de wortelen en de knolselder in brunoise (kleine blokjes). Snipper de groene kool fijn. Dompel alle groenten in een steelpan met kokend gezouten water en giet ze na 2 min kooktijd af. Laat ze 2 min schrikken in ijskoud water en giet ze af. Voeg de goed gespoelde en uitgelekte linzen toe. Fruit alles 2 min op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie en de helft van de tijm. Kruid met peper, zout en Espelettepeper.
  5. Zet de grilfunctie van de oven op. Garneer de butternutschijfjes met de groentebereiding, bestrooi met grof verkruimelde geitenkaas en werk af met pompoenpitten. Bak enkele minuten goudbruin onder de grill (houd in het oog).
  6. Bestrooi met tijm en dien heel warm op. Geef er de bladerdeegstokjes en de yoghurtsaus bij.

Tip: De butternuts worden niet geschild, gebruik dus zeker bio-exemplaren!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 763,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 763,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
  • Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaas
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

9 × 450 gr

Bio

€19,71

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

500 gr

Bio

€3,59

Knolselder | Bio

Delhaize

Knolselder | Bio

1 st

Bio

€1,99

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladerdeeg

Herta

Bladerdeeg

230 gr

€1,99

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

2 × 200 gr

€9,78

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

170 gr

€1,85

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€64,20