Delhaize logo
  • Caesar salade
    Nutri-Score C

Caesar salade

Caesar saladeC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 340 g kippenfilet Caesar
  • 8 ansjovisfilets, in olie
  • 4 eieren
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g ijsbergsalade
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 100 g parmezaan in blok
  • 4 el olijfolie
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • 1 ei (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 2 el geraspte Parmigiano reggiano (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • peper (voor de dressing)
  • 340 g kippenfilet Caesar
  • 8 ansjovisfilets, in olie
  • 4 eieren
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g ijsbergsalade
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 100 g parmezaan in blok
  • 4 el olijfolie
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • 1 ei (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 2 el geraspte Parmigiano reggiano (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de dressing)

Begin met koken

20 min.
  1. 1
    Breng een pot met water aan het kook. Kook de eieren 8 minuten en schrik ze in koud water.
  2. 2
    Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. 3
    Dressing: voeg alle ingrediënten, behalve de olie samen in een maatbeker. Mix deze met een staafmixer en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe tot een gladde dressing.
  4. 4
    Pel de eieren en snijd ze in 4. Schik in een schaal de salade met de kerstomaatjes, de broodcroutons, ansjovisfilets. Snijd de kippenfilets in hapklare stukken en verdeel ze over de salade. Werk af met 2 el dressing en parmezaanschilfers.
  1. 1
    Breng een pot met water aan het kook. Kook de eieren 8 minuten en schrik ze in koud water.
  2. 2
    Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. 3
    Dressing: voeg alle ingrediënten, behalve de olie samen in een maatbeker. Mix deze met een staafmixer en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe tot een gladde dressing.
  4. 4
    Pel de eieren en snijd ze in 4. Schik in een schaal de salade met de kerstomaatjes, de broodcroutons, ansjovisfilets. Snijd de kippenfilets in hapklare stukken en verdeel ze over de salade. Werk af met 2 el dressing en parmezaanschilfers.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Picknick
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Visschelp | Champagne
    2 × +/- 332 gr
    +/-€
    10
    62
  • Delhaize Ansjovis
    90 gr
    2
    29
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
  • Delhaize Sla | Ijsberg | Verpakt
    1 st
    1
    19
  • Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    2 × 180 gr
    Bio
      3
      59
    • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      85
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
    • Amora Mosterd | Sterke
      185 gr
      1+1 gratis
      2
      29
    • Delhaize Zonnebloemolie | Bio
      50 cl
      Bio
        3
        39
      • Delhaize Look | Netje | Bio
        100 gr
        Bio
          1
          29
        • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
          38 gr
          1
          19
        • Reeds in je keuken

        • Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
          5
          39

        Totaal:

        +/-€47,58

        Deze recepten kan je ook leuk vinden