Bulgursalade met feta en watermeloen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Barbecue,Picknick
Lunch


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 200 g bulgur bio
- enkele takjes basilicum bio
- 200 g feta bio
- 4 el frambozenazijn
- 250 g kerstomaten bio
- 1 biolimoen
- 8 el olijfolie bio
- peper
- 40 g pistachenoten bio
- 30 g platte peterselie bio
- 50 g rucola
- 3 dl water
- 30 g verse munt bio
- 1/4 watermeloen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019120900152750000
F2022032900097790000
S2008090400007130000
F2022061600101960000
S2021060800553730000
S2021010800488890000
F2019013100030620000
F2021022500077550000
Reeds in je keuken
S2022120800664460099
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Doe de bulgur in een grote slakom en overgiet met gezouten kokend water. Zet de kom even aan de kant zodat de bulgur kan zwellen.
- Snijd de watermeloen in parten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de munt, de basilicum en de peterselie fijn. Spoel de kerstomaten en snijd in 2. Snijd de feta in blokjes.
- Hak de pistachenoten en gril ze kort voor een lekkere geroosterde smaak.
- Besprenkel de bulgur met de helft van de olijfolie en meng goed door met een vork. Rasp er de zeste van limoen over en werk af met de geroosterde pistachenoten. Kruid met peper en zout, en laat de bulgur afkoelen.
- Meng de frambozenazijn, de rest van de olijfolie, peper en zout zodat je een frisse vinaigrette krijgt.
- Voeg de kruiden toe en meng de bulgur goed.
- Vul bokaaltjes met de op smaak gebrachte bulgur, de blokjes watermeloen, de kerstomaatjes en brokkel er de feta bij. Werk af met rucola. Serveer met de frisse vinaigrette.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 678; energie (kCal): 163; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 642,87
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue,Picknick
Diner
Zomer,Lente
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019120900152750000
F2022032900097790000
S2008090400007130000
F2022061600101960000
S2021060800553730000
S2021010800488890000
F2019013100030620000
F2021022500077550000
Reeds in je keuken
S2022120800664460099