Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen


Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 300 g abrikozen
- 1/2 stokje vanille
- 80 g suiker
- 250 g mascarpone
- 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel)
- 300 g abrikozen
- 1/2 stokje vanille
- 80 g suiker
- 250 g mascarpone
- 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel)
Begin met koken
: Bereiding: 10 minuten - Kooktijd: 30 minuten
- 1Ontpit de abrikozen en snij ze in 4 kwartjes.
- 2Doe de abrikozen en de suiker in een sauteerpan, samen met het vanillestokje dat je al hebt opengesneden en uitgekrabd. Laat dit 30 min. tot moes koken. Aan het einde van het kookproces laat je de rozemarijn mee intrekken. Zet even aan de kant.
- 3De schillen van de helft van de groene citroen gaan samen met het sap ervan, de mascarpone en een eetlepel suiker in een pannetje. Goed mengen.
- 4Bak de wafels gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- 5Snij de wafels in 2, voeg de lauwe vruchtenmoes toe, de mascarpone en (als je wilt) een beetje gehakte pistachenootjes. Alles meteen opdienen!
- 1Ontpit de abrikozen en snij ze in 4 kwartjes.
- 2Doe de abrikozen en de suiker in een sauteerpan, samen met het vanillestokje dat je al hebt opengesneden en uitgekrabd. Laat dit 30 min. tot moes koken. Aan het einde van het kookproces laat je de rozemarijn mee intrekken. Zet even aan de kant.
- 3De schillen van de helft van de groene citroen gaan samen met het sap ervan, de mascarpone en een eetlepel suiker in een pannetje. Goed mengen.
- 4Bak de wafels gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- 5Snij de wafels in 2, voeg de lauwe vruchtenmoes toe, de mascarpone en (als je wilt) een beetje gehakte pistachenootjes. Alles meteen opdienen!
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 35,5; suikers (g): 19,6; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,33
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 35,5; suikers (g): 19,6; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,33
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Zomer
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Del Monte Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik2 × 240 gr2de tegen -50%€299
- Santa Maria Vanille | Stokje1 st-10% voor 3€929
- Zusto Suiker | Vervanger300 gr€439
- Delhaize Mascarpone250 gr€165
- Delhaize Pistachenoten | Bio200 gr€739