Recept zoekresultatenBrusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
Recept zoekresultatenBrusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
Delhaize logo
  • Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
    Nutri-Score D

Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen

Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 300 g abrikozen
  • 1/2 stokje vanille
  • 80 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel)
  • 300 g abrikozen
  • 1/2 stokje vanille
  • 80 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel)

Begin met koken

: Bereiding: 10 minuten - Kooktijd: 30 minuten
  1. 1
    Ontpit de abrikozen en snij ze in 4 kwartjes.
  2. 2
    Doe de abrikozen en de suiker in een sauteerpan, samen met het vanillestokje dat je al hebt opengesneden en uitgekrabd. Laat dit 30 min. tot moes koken. Aan het einde van het kookproces laat je de rozemarijn mee intrekken. Zet even aan de kant.
  3. 3
    De schillen van de helft van de groene citroen gaan samen met het sap ervan, de mascarpone en een eetlepel suiker in een pannetje. Goed mengen.
  4. 4
    Bak de wafels gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. 5
    Snij de wafels in 2, voeg de lauwe vruchtenmoes toe, de mascarpone en (als je wilt) een beetje gehakte pistachenootjes. Alles meteen opdienen!
  1. 1
    Ontpit de abrikozen en snij ze in 4 kwartjes.
  2. 2
    Doe de abrikozen en de suiker in een sauteerpan, samen met het vanillestokje dat je al hebt opengesneden en uitgekrabd. Laat dit 30 min. tot moes koken. Aan het einde van het kookproces laat je de rozemarijn mee intrekken. Zet even aan de kant.
  3. 3
    De schillen van de helft van de groene citroen gaan samen met het sap ervan, de mascarpone en een eetlepel suiker in een pannetje. Goed mengen.
  4. 4
    Bak de wafels gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. 5
    Snij de wafels in 2, voeg de lauwe vruchtenmoes toe, de mascarpone en (als je wilt) een beetje gehakte pistachenootjes. Alles meteen opdienen!

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 35,5; suikers (g): 19,6; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,33
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Del Monte Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik
    2 × 240 gr
    2de tegen -50%
    2
    99
  • Santa Maria Vanille | Stokje
    1 st
    -10% voor 3
    9
    29
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Delhaize Mascarpone
    250 gr
    1
    65
  • Delhaize Pistachenoten | Bio
    200 gr
    Bio
      7
      39

    Totaal:

    €28,70

    Deze recepten kan je ook leuk vinden