Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Brunch
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 300 g abrikozen
- 1/2 stokje vanille
- 80 g suiker
- 250 g mascarpone
- 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Del Monte
Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik
2 × 240 gr
€5,30

Santa Maria
Vanille | Stokje
1 st
€9,19

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Delhaize
Mascarpone
250 gr

€1,35

Delhaize
Gepelde Pistachenoten
200 gr
€8,65
Totaal:
€28,78
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereiding: 10 minuten - Kooktijd: 30 minuten
- Ontpit de abrikozen en snij ze in 4 kwartjes.
- Doe de abrikozen en de suiker in een sauteerpan, samen met het vanillestokje dat je al hebt opengesneden en uitgekrabd. Laat dit 30 min. tot moes koken. Aan het einde van het kookproces laat je de rozemarijn mee intrekken. Zet even aan de kant.
- De schillen van de helft van de groene citroen gaan samen met het sap ervan, de mascarpone en een eetlepel suiker in een pannetje. Goed mengen.
- Bak de wafels gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Snij de wafels in 2, voeg de lauwe vruchtenmoes toe, de mascarpone en (als je wilt) een beetje gehakte pistachenootjes. Alles meteen opdienen!
Kooktip
- De garnituur van dit dessert kun je vooraf voorbereiden.
- Als je niet van rozemarijn houdt, kun je in de plaats koriander gebruiken. En als het om fruit gaat, moet je oog hebben voor het seizoen! Seizoensfruit is minder duur en smakelijker. Bovendien help je zo onze lokale land- en tuinbouwers. In de zomer kiezen we dus voor aardbeien, aalbessen, bosbessen of perziken. Keuze genoeg!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 35,5; suikers (g): 19,6; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8; koolhydraten (g): 35,5; suikers (g): 19,6; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,33
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Zomer
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Del Monte
Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik
2 × 240 gr
€5,30

Santa Maria
Vanille | Stokje
1 st
€9,19

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Delhaize
Mascarpone
250 gr

€1,35

Delhaize
Gepelde Pistachenoten
200 gr
€8,65