Brusselse bodding
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 150 g bloemsuiker
- 6 eieren
- 1/2 koffielepel kaneelpoeder (facultatief)
- 150 g kleine rozijnen
- 1,3 l niet al te sterke koffie fairtrade (naar keuze)
- 450 g oud brood
- 200 g ruwe rietsuiker Fairtrade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
F2010083100116000000
S2015010900012230000
F2016061400327640000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 2 u. rusttijd + 1 u. baktijd
- Snij het brood in kleine stukken, doe ze in een mengschaal, overgiet ze met 1 l warme koffie en meng. Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met warme koffie. Laat alles minstens 2 uur rusten.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Meng de losgeklopte eieren zorgvuldig onder het brood. Voeg dan de suiker toe, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen.
- Meng en giet het broodmengsel in een rechthoekige (24 x 18 cm), met bakpapier beklede, taartvorm. Laat 1 uur in de oven bakken. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm. Serveer koel.
- Je kan de bodding met een laagje suikerglazuur bedekken. Doe hiervoor 3 eetlepels water in een kom en voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde de bloemsuiker toe. Strijk het glazuur meteen uit met behulp van een spatel en laat opstijven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1264; energie (kCal): 301; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 48,8; suikers (g): 24,1; vezels (g): 10,5; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 627,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
F2010083100116000000
S2015010900012230000
F2016061400327640000
Laad nog 1 producten