Bruschetta met courgettes, avocado en wasabi
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kleine courgette
- 8 sneden biobrood met spelt en pompoen
- 2 rijpe avocado's
- 2 takjes verse munt
- 1 koffielepel wasabi
- 1 bosje bieslook
- zout
- 1/2 onbehandelde citroen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055530000
S2015102000399260000
F2021022500077550000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Rooster de sneetjes brood.
- Hak de muntblaadjes fijn en versnipper de bieslook.
- Snij de courgette in twee en daarna in fijne plakjes.
- Giet het vruchtvlees van de avocado, het citroensap, de munt, de helft van de bieslook en de wasabi in een kom. Kruid met zout. Prak het geheel met een vork.
- Smeer de avocadopasta op de boterhammen en schik er de sneetjes courgette op. Versier met de rest van de bieslook.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 557; energie (kCal): 133; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 317,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055530000
S2015102000399260000
F2021022500077550000
Laad nog 4 producten